من کارآفرین نیستم!!
من کارآفرین نیستم!!
۱۳۹۹/۰۲/۰۷

مسیر شغلی متناسب با استعداد

مسیر شغلی متناسب با استعداد

مسیر شغلی متناسب با استعداد: تقریبا تمامی افردای که در آزمون استعدادیاب گالوپ شرکت می کنند، چند سوال مشترک دارند:

این ها سوالات به ظاهر ساده، اما پیچیده ای هستند. این سوالات فقط به استعداد مربوط نمی شود. بلکه اهداف، علایق، شخصیت، دانش و تحصیلات افراد را نیز در بر می گیرد. اما به هر حال استعداد باید بخش مهمی از این فرآیند را اشغال کند. استعدادیاب گالوپ یک شروع عالی برای این کار است.

گزارش ۵ استعداد برتر، قواعد اساسی رشد فردی را به صورت منحصر به فرد برای هر کس مشخص می نماید. همچنین، ایده های نابی ارائه می نماید که می توانید با کمک آنها، بهترین اهداف شغلی را تعیین نموده و در جهت آنها حرکت نمایید.

در این مقاله سعی داریم تا نحوه استفاده از ایده های شغلی مطرح شده در گزارش ۵ استعداد برتر را توضیح دهیم. سوالی که مرتبا از من پرسیده می شود این است که چه اصولی باید در برنامه ریزی مسیر شغلی مدنظر قرار داد. یا چگونه می توان یک برنامه شغلی مبتنی بر استعدادها طراحی نمود؟

اصول اولیه طراحی مسیر شغلی متناسب با استعداد

          ۱.مسئولیت رشد و موفقیت خودتان را بر عهده بگیرید

هیچ چیز مسخره تر از این نیست که منتظر باشید تا کشف شوید. این که از دیگران توقع داشته باشید تا نقاط قوتتان را به شما بگویند، علایق و اهدافتان را در نظر گرفته و بهترین شغل ممکن را در طبق اخلاص گذاشته و به شما هدیه کنند، غیر واقع بینانه است. شما باید همان طور که مسئولیت یک پروژه کاری، فرزندان و وضعیت مالی خودتان را بر عهده می گیرید، مسئولیت رشد و بهبودتان را نیز برعهده بگیرید.

         ۲.شما به خاطر آنچه که به طور طبیعی هستید موفق می شوید، نه آنچه که نیستید

ممکن است که شما دائما در طول زندگیتان وسوسه شوید تا بر نقاط ضعفتان غلبه کنید. باید بدانید که این کار، مسیر موفقیت شما نیست. همچنین بیشتر اوقات این که بدانید استعدادهایتان چگونه در انتخاب فرصت های شغلی، نقش ایفا می کنند سخت می شود. بر همین اساس بهتر است به جای این که به دنبال بهترین شغل ممکن باشید، از تکنیک های محدود کننده استفاده نمایید. مثلا مشاغلی که فکر می کنید در آنها استعداد، مهارت یا دانش خاصی ندارید را حذف نمایید. سپس به ارزیابی گزینه های باقی مانده بپردازید. انسان های موفق انرژیشان را برای حرکت در مسیر استعدادهایشان نگه می دارند و آن را در مسیرهایی که کنترلی بر آنها ندارند، به هدر نمی دهند. با تمرکز بر نقاط قوتتان در انرژی شما صرفه جویی می شود.

         ۳. شما نمی توانید به تنهایی موفق شوید

افرادی که به تنهایی کار می کنند، به وسیله استعدادها، دانش و تجربه ای که ندارند، محدود شده اند. افرادی که با دیگران شراکت می کنند، موفق ترند. چون آنها می توانند از استعداد، مهارت، تجربه و دانش شرکای خود برخوردار شوند.

         ۴. نقاط ضعف را مدیریت کنید

مسیر موفقیت شما از غلبه بر نقاط ضعفتان نمی گذرد. اما در هر حال نباید آنها را هم نادیده بگیرید. بر همین اساس باید منبع یک نقطه ضعف مشخص شود. آیا این نقطه ضعف به خاطر نداشتن یک استعداد است یا ریشه در آموزش، مهارت یا تجربه دارد. نقاط ضعفی که به خاطر نداشتن یک استعداد است، بر اساس موقعیت متفاوت می باشد. به عنوان مثال مواردی که در آنها استعداد ندارید، نا مربوط هستند تا زمانی که در بخشی گماشته شوید که وظایف محوله، به آن استعداد نیاز دارد. پس باید به دقت به وظیفه شغلی خود نگاه کنید و به ۲ سوال زیر پاسخ دهید:

  • این وظیفه شغلی چقدر مهم است؟
  • چه کسی می تواند در این وظیفه شغلی به شما کمک کند؟

            بر محدودیت هایی که به خاطر عدم آموزش، مهارت و تجربه هستند، راحت تر می توان غلبه کرد. زیرا این ها مواردی هستند که قابل دستیابی است. در حالی که نمی توان یک استعداد را ایجاد کرد. اگر به دنبال کسب مهارت رهبری هستید از مدیرتان بخواهید تا وظیفه رهبری یک تیم را به شما بدهد. اگر به دنبال کسب مهارت فروش هستید، به عنوان داوطلب در یک شرکت بازاریابی و فروش مشغول شوید. با این کار هم زمان بازاریابی و فروش را به صورت تئوری و عملی می آموزید. اما اگر به طور کلی استعدادهای مرتبط با فروش و بازاریابی ندارید، هیچ گاه سعی نکنید خودتان را به یک فروشنده تبدیل کنید.

        ۵.یک برنامه عملی برای مسیر شغلی خود داشته باشید

افراد موفق همگی اتفاق نظر دارند که تهیه یک برنامه مسیر شغلی و سناریوهای مربوط به آن، برای موفقیت حیاتی است. برنامه مسیر شغلی شما باید گام به گام بوده و با ذکر جزئیات، اقدامات و تصمیمات شغلی شما را مشخص کند.

 

دستورالعمل طراحی مسیر شغلی مبتنی بر استعدادها

۱.از استعدادهایتان آغاز کنید

    • استعدادها، دانش، تجربه و توانایی های خودتان را ارزیابی کنید
    • یک شغل را به خاطر نداشتن مهارت، دانش یا تجربه کنار نگذارید. چون این ها را می توان به دست آورد. به جای آن توجه کنید که آیا استعداد مورد نیاز آن شغل را دارید یا نه؟
    • به دقت نگاه کنید که چرا یک شغل برای شما جذاب است. مواظب باشید که به خاطر دلایل اشتباه مثل توصیه دیگران، یا از سر درماندگی وارد یک شغل نشوید.

۲.امکانات را در نظر بگیرید

۲-۱ مشاغل و شرکت های مختلف را بررسی کنید. به منظور شناخت مشاغل مختلف می توانید به سایت www.ONET.org یا معادل ایرانی آن http://demo.idealms.ir/onet/  مراجعه نمایید.

۲-۲ از افرادی که در جایگاه شغلی بالاتر و بهتری نسبت به شما قرار دارند، توصیه بگیرید. یا از افرادی کمک بگیرید که شغل آنها مشاوره در این زمینه هاست.

۳.انتظاراتتان از شغل را مکتوب نمایید.

۳-۱ به محض انتخاب یک یا چند مورد از گزینه ها، انتظاراتتان را از هرکدام از آنها مکتوب نمایید

۳-۲ استعداد، دانش و تجربه مورد نیاز شغل را در نظر بگیرید. چه وظایفی در هر شغل باید انجام دهید؟

چه استعدادهایی شما را در این شغل موفق می کند؟ به چه دانشی در این شغل نیاز دارید؟ در این شغل هر روز باید چه کار کنید؟

۴.تناسب خود را با شغل انتخاب شده تعیین نمایید

۱-۴ بر بخش هایی از شغلتان که به آنها علاقه ندارید یا از آنها متنفرید، زیاد تمرکز نکنید.

هیچ شغلی که ۱۰۰% با شما متناسب باشد، وجود ندارد.

بخش هایی از شغل که با شما متناسب نیست باید در حداقل ممکن نگه داشته شود.

۴-۲ از خودتان بپرسید کارهایی که هر روز در این شغل انجام دهید، چقدر به کاری که در آن بهترین هستید، شبیه است؟

۵.یک برنامه اجرایی تهیه کنید

۵-۱ به محض انتخاب یک شغل، زمان برنامه ریزی است. برای انجام این شغل چه کار باید بکنید؟

چه پیش نیازهایی دارد؟

و شما چگونه می توانید برای انجام آن مهیا شوید؟

۶.عملکرد خود را اندازه بگیرید

۶-۱ میزان پیشرفت خود را در مسیر شغلی اندازه گیری کنید

۶-۲ حتما به خاطر داشته باشید که موفقیت های کوچک خود را در طول مسیر جشن بگیرید.

۶-۳ میزان دستیابی به اهداف بلند مدت خود را بررسی نمایید.

مسیر شغلی متناسب با استعداد

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *