کارگاه رایگان انتخاب مسیر شغلی
هدف گذاری بر اساس استعدادها
۱۳۹۹/۰۲/۰۱
مسیر شغلی متناسب با استعداد
مسیر شغلی متناسب با استعداد
۱۳۹۹/۰۲/۰۱

من کارآفرین نیستم!!

من کارآفرین نیستم!!

من کارآفرین نیستم!!

من کارآفرین نیستم!!

این روزها فضای مجازی پر شده از مربیان و اساتیدی که می‌خواهند به هر قیمتی شما را کارآفرین و پولدار کنند. برایشان هم فرق نمی‌کند که اصولاً شما استعداد یا روحیه کارآفرینی را دارید یا نه! مهم این است که آنها پکیج آموزشی خودشان را بفروشند. اما آمار و ارقام چیزهای دیگری می گویند. نتایج تحقیقات مختلف نشان می دهد احتمال موفقیت یک کسب و کار نوپا در ۵ سال اول، حدود ۱۳ درصد است. به هر حال یک چیز کاملا مشخص است: هر کسی نمی تواند کارآفرین باشد.
هر کسی که این روزها به دنبال توسعه فردی و بهبود خودش باشد، با انواع تبلیغات برای فروش پکیج های آموزشی کارآفرینی روبرو ‌شود. ممکن است شما هم جزء آن دسته از افرادی باشید که یک پکیج آموزشی چند میلیونی از آنها خریده باشید و بعد از گوش دادن به چند قسمت اولش، گوشه لب تاب خاک می خورد. من منکر علم، تجربه و یا تأثیر این گونه آموزش‌ها نیستم. اتفاقاً خیلی اوقات هم خودم در یک زمینه خاص، این آموزش‌ها را خریداری می‌کنم. چیزی که اهمیت دارد این است که آیا اصولاً من برای کارآفرینی مناسبم؟ یعنی کارآفرینی با استعدادها و روحیات من سازگاری دارد؟

از طرف دیگر خودتان هم ممکن است فکر کنید که می توانید یک کسب و کار شخصی راه اندازی کرده و مدیرعامل خودتان باشید. قبل از هر اقدامی، این مقاله را تا آخر بخوانید.

من کارآفرین نیستم

در این مقاله کوتاه سعی دارم تا ویژگی‌های اساسی کارآفرینی را با هم بررسی کنیم و بعداً ابزاری به شما بدهم تا بتوانید با کمک آن، سطح استعداد کارآفرینی خودتان را ارزیابی نمایید. نگران نباشید، زیاد وقتتان را نمی گیرم، اگر هم گرفتم قول می دهم که ارزشش را داشته باشد. و این تفکر که من کارآفرین نیستم!! را کنار بگذارید. 

تعریف کارآفرینی

تعاریف مختلفی توسط افراد مختلف از کارآفرینی ارائه شده، ما به همین بسنده می کنیم:

فرایند خلق چیزی جدید و پذیرش ریسک و سود حاصل از آن

برای این که همین چند کلمه بالا را انجام دهید، نیاز به دانستن و عمل کردن به ۱۰ شاهنامه، مطالب علمی و تخصصی دارید. در این مقاله تمرکز فقط بر ویژگی های مورد نیاز برای کار آفرینی است.

من کارآفرین نیستم!!

ویژگی های کارآفرین:

همین تیتر بالا را در گوگل سرچ کنید تا هزاران مقاله با همین موضوع بر سرتان آوار شود. چند ویژگی در اکثر آن ها تکرار شده است. آنها عبارتند از:

۱. ریسک‌پذیری
۲. نیاز به موفقیت
۳. ایده پردازی
۴. اعتمادبه‌نفس
۵. پشتکار
۶. تفکر استراتژیک
۷. پیش‌قدم بودن
۸. تمرکز بر فرصت به جای تهدید
۹. نتیجه‌گرایی
۱۰. عمل گرایی
۱۱. آینده نگری
۱۲. تحمل ابهام
۱۳. ارتباط قوی

این ۱۳ مورد در اغلب تحقیقات تکرار شده اند. همه ویژگی های بالا کاملا برای شما شناخته شده هستند. مثلا همه می دانند پشتکار یعنی چه، یا ریسک پذیری به چه معناست. حال اگر سودای راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان را در سر می پرورانید، کمی به درون خودتان رجوع کرده و ببینید کدام یک از این ویژگی ها را دارید؟
از آنجایی که در خودارزیابی احتمال اشتباه زیاد است، در اینجا یک روش کاملا علمی به شما معرفی می کنم که می توانید با کمک آن، مشخص کنید که آیا این ویژگی ها درون شما وجود دارد یا خیر.

اسم این روش علمی، استعدادیاب گالوپ (کلیفتون) است

استعدادیاب گالوپ (کلیفتون) یک آزمون استاندارد بین المللی است. این آزمون بر اساس بیش از ۵۰ سال مطالعه بر روی ۲ میلیون نفر از سراسر جهان، ارائه شده است. این آزمون ۳۴ زمینه استعدادی شما را مورد سنجش قرار می دهد و ۵ زمینه استعدادی برتر شما را طی یک گزارش به شما معرفی می نماید. این آزمون به طور گسترده توسط بزرگ ترین شرکت های جهان برای سنجش استعدادها و توانمندی های کارمندانشان، مورد استفاده قرار گرفته است.
این آزمون به صورت علمی، تمامی ویژگی های مورد نیاز برای کارآفرینی را که در بالا بیان نمودیم، مورد سنجش قرار می دهد. ۳۴ زمینه استعدادی به صورت خلاصه در فایل پی دی اف زیر قابل مشاهده است. برای خیلی از این ویژگی ها دقیقا یک استعداد منحصر به فرد وجود دارد. به عنوان مثال استعدادهایی به نام ایده پردازی یا اعتماد به نفس وجود دارد. برخی دیگر از استعدادها نیز در تعاریفشان دقیقا به یک ویژگی خاص کارآفرینی اشاره کرده اند. مثل استعداد استراتژیست که مربوط به تفکر استراتژیک است، یا استعداد ارتباطی که دقیقا به ارتباط قوی اشاره دارد. در جدول زیر، در مقابل هر ویژگی، استعداد مربوط به آن نوشته شده است.

من کارآفرین نیستم!!

خلاصه ۳۴ استعداد

 

ردیف ویژگی کارآفرینی استعداد مربوطه
۱ ریسک‌پذیری فعال ساز
۲ نیاز به موفقیت دست یابنده
۳ ایده پردازی ایده پرداز
۴ اعتمادبه‌نفس اعتماد به نفس- فرمانده
۵ پشتکار دست یابنده
۶ تفکر استراتژیک استراتژیست
۷ پیش‌قدم بودن دست یابنده- فعال ساز
۸ تمرکز بر فرصت به جای تهدید مثبت نگر
۹ نتیجه‌گرایی متمرکز
۱۰ عمل گرایی دست یابنده- فعال ساز- مسئولیت پذیر
۱۱ آینده نگری آینده نگر
۱۲ تحمل ابهام سازگار
۱۳ ارتباط قوی ارتباطی- جذاب

حال با انجام آزمون استعدادیاب گالوپ می توانید میزان استعداد کارآفرینی  خودتان را بسنجید. پس از انجام آزمون ممکن است یکی از چند سناریوی زیر اتفاق بیفتد:

۱. سناریوی اول:

بیش از یکی از استعدادهای مربوط به کارآفرینی را در گزارش ۵ استعداد برتر خودتان داشته باشید. در این حالت شما یک کارآفرین ذاتی هستید. مثلا همزمان دست یابنده و ارتباطی را داشته باشید.

۲. سناریوی دوم:

تنها یک استعداد کارآفرینی را داشته باشید. در این حالت شما به مقدار سناریوی اول استعداد کارآفرینی ندارید، اما همچنان می توانید با تمرکز بر همان استعدادتان یک کارآفرین موفق باشید.

۳. سناریوی سوم:

هیچ کدام از استعدادهای مربوط به کارآفرینی در گزارش ۵ استعداد برتر شما نباشد. و فکر کنید که من کارآفرین نیستم!! .  در این حالت راه سختی برای کارآفرینی پیش رو دارید. اگر همچنان مصمم به کارآفرینی هستید، به شدت پیشنهاد می کنم که با یک نفر که دارای استعدادهای مربوطه است، شراکت کنید. شما با طرز فکر من کارآفرین نیستم!! به تنهایی موفق نخواهید شد.

آکادمی استعداد طلایی، ارائه کننده آزمون استعدادیاب گالوپ در ایران است. هزینه انجام این آزمون در سایت موسسه گالوپ ۲۰ دلار معادل ۳۲۰ هزار تومان است که در آکادمی استعداد طلایی به قیمت ۹۹هزار تومان (کمتر از قیمت یک تیشرت) ارائه می شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد آزمون استعدادیاب گالوپ اینجا کلیک نمایید.

من کارآفرین نیستم!!

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *